Waarom heeft een CV-ketel een periodieke onderhoudsbeurt nodig?

Fieldengineers

Waarom een periodieke onderhoudsbeurt voor uw CV?

Tijdens een onderhoudsbeurt aan uw CV-ketel zorgt de monteur er met name voor dat de ontsteking optimaal werkt en dat de brander/ warmtewisselaar schoon is en het sifon word gereinigd. Daarnaast zijn er diverse bewegende delen en onderdelen die uitzetten en krimpen onder invloed van warmtewisselingen. De monteur checkt ook deze punten op een optimale werking en vervangt eventueel afdicht pakkingen volgens voorschrift van de fabrikant. Van en naar de CV-ketel lopen rookgaskanalen die ook 100% lekdicht moeten zijn en aan de nieuwe wet 2022 “het nieuwe beugelen” moeten voldoen.

Met periodiek onderhoud voorkom je dat de ketel energie verspilt door gebrekkige verbranding of verlies van warmte

Ook wordt slijtage tijdig opgemerkt, zodat er zich geen gevaarlijke situaties kunnen voordoen. Als de verbranding niet optimaal is (bijvoorbeeld herkenbaar aan een volledig blauwe vlam), dan ontsnapt er heel makkelijk koolmonoxide.
Dit kan heel snel fatale gevolgen hebben. Let op! Elke CV monteur moet in 2022 CO gecertificeerd zijn, wil hij aan uw CV ketel mogen werken. De CV-ketel wordt met geijkte CO meet apparatuur door de monteur afgesteld volgens voorschrift van de fabrikant. Dit om een zo goed mogelijke verbranding te creëren. Een CO melder in de buurt van een
CV-ketel is daarom een must en moet gemonteerd worden volgens strenge richtlijnen. De monteur controleert deze op werking en houdbaarheidsdatum. Bij een reguliere CV-ketel is dit een aanrader en gaat verplicht worden in 2022 (vraag de monteur om advies).
Dit zelfde geldt ook voor rookmelders. Dit is vanaf 1 Juni 2022 verplicht gesteld door de overheid.
Kortom, het onderhouden van je CV-ketel zorgt er voor dat deze langer meegaat, zuinig is en blijft in het verbruik en
dat storingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Laat uw CV-ketel jaarlijks onderhouden en bij voorkeur voor het stookseizoen.

Wij zijn specialisten in CV-onderhoud en mechanische ventilatiesystemen

Contact

mail ons

info@fieldengineers.nl

WHATSAPP

+ 31 6 242 49 100